Over Hemos Machinebouw bv

Hemos Machinebouw is een veelzijdig machinebouwbedrijf gericht op het verbeteren van berm- en slootonderhoud. Met ruim een 65 jaar aan ervaring ontwerpt en bouwt het bedrijf innovatieve werktuigen, gieken en voertuigen voor uiteenlopende werkzaamheden. Hemos Machinebouw doet zaken over de hele wereld en heeft daardoor uitgebreide kennis van de agrarische sector. Het brede product portfolio en de talrijke product opties sluiten aan op de specifieke omstandigheden en klantwensen van deze sector.

 

Hemos machines bieden uitkomst bij het onderhoud van bermen, taluds en watergangen. De diverse werktuigen voor slootreiniging, berm maaien, ontplanting en berm verlaging zorgen voor een net berm beeld en een bevorderde afwatering. Hemos biedt complete oplossingen die ook inzetbaar zijn op moeilijk begaanbare of bereikbare plaatsen langs de waterkant en snelweg. Afhankelijk van het terrein kan er gekozen worden voor diverse giekaanbouwen, zelfrijders en boten.

Doelstellingen

Hemos Machinebouw is continue aan het innoveren. De nieuwste technologieën en mogelijkheden worden doorgevoerd om klanten de beste middelen te bieden voor groenonderhoud. De focus ligt op de volgende doelstellingen:

Prestatie

Doelgerichte innovaties met continue optimalisatie van prestatie, efficiëntie en capaciteit.

Inzetbaarheid

Modulaire machines, afgestemd op klantwensen en werkterreinen. Continue optimalisatie van werkbereik, begaanbaarheid en werkbreedtes.

Veiligheid

Verbeterde veiligheid voor gebruiker en omgeving, bevorderde ergonomie,

en in lijn met de nieuwste regelgeving. 

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen en kwalitatieve machines met verlengde levensduur en verminderde milieu belasting.


Geschiedenis

Henk Mosterman richtte in 1957 de machinefabriek Hemos op. Hij startte met uiteenlopende landbouwmachines, waarna hij zich sinds 1970 specialiseerde in machines voor sloot- en bermonderhoud. In 1991 werd zijn zoon, Foppe Mosterman, officieel eigenaar. Het bedrijf dat voor die tijd al eigendom was van Foppe werd in Hemos opgenomen. Hierdoor werden speciaal producten zoals betondumpers toegevoegd aan het portfolio van Hemos. Begin jaren 90 werden ook bosbouw machines ontwikkeld en geproduceerd. Sindsdien is Hemos marktleider in hydraulische stobbenfrezen. Sinds 2002 werkt Foppe samen met zijn zoon Pascal Mosterman in het bedrijf.